Pomoći ćemo vam da odaberete električni automobil koji odgovara vašim zahtjevima.

Danas niko ne treba da bude ubjeđen da su električni vozovi postali ozbiljna konkurencija automobilima sa benzinskim i dizel motorima.

Ušteda goriva
Naša praksa pokazuje: ako vozite 10.000 kilometara godišnje, potpuno električni automobil može uštedjeti oko 1. 000 eura samo na gorivu! Osim toga, štedite na održavanju i porezima.

Uštede troškova usluge
Predsjednik radničkog vijeća BMW-a Manfred Schoch objašnjava situaciju vrlo impresivnim primjerom: „Osam cilindrični motor s unutrašnjim sagorijevanjem ima 1.200 dijelova koje je potrebno spojiti zajedno, dok ih električni motor ima samo 17.“ Isto je i sa mjenjačem koji sadrži manje dijelova, i sa izduvnim sistemom koji je potpuno odsutan u električnim automobilima – a tamo gdje ima manje dijelova, manje su šanse za kvarove.

Poboljšanje životne sredine
Električna vozila ne proizvode emisije kada se voze na struju, a čistija su. Naravno, tu su i emisije povezane sa strujom koja je potrebna za punjenje. Ali, u Crnoj Gori bi već danas struja proizvedena od sunca i vjetra bila dovoljna za trećinu cjelokupne “flote”. Odnosno, kada bi svi prešli na električne automobile, trećina bi se vozila “po suncu i vjetru”.

Performanse vožnje
Električni automobil je ugodan za vožnju!

Imaju trenutni obrtni moment i pružaju veoma glatku vožnju. Nemaju vibracije niti buku

Energetska održivost
Uz električni automobil, ne morate kupovati rezervni generator u slučaju nestanka struje.

Baterija električnog voza omogućit će vam da energiju u kući osigurate 20-30 sati.

imate pitanja?

Pronašli smo odgovore na sva pitanja o upotrebi električnih automobila

imate pitanja?

Pronašli smo odgovore na sva pitanja o upotrebi električnih automobila

Želite li električni automobil?

Stručnjaci Greencar.me će vas posavjetovati o svim pitanjima korištenja električnih automobila, savjetovati vas o odgovarajućem tipu i marki automobila, pomoći vam da ga kupite u Njemačkoj i dovedete u Crnu Goru

Telefon

+382 69 8888 01

E-mail

info@greencar.me

PIŠITE NAM

MAPA NAŠIH STANICA